George Barcun

Mi-am inceput cariera in IT acum 16 ani cand inca mai desluseam tainele acestei meserii de pe bancile Facultatii de Cibernetica din Bucuresti. Pasiunea pentru tehnologie mi-a condus pasii si m-a ajutat sa castig o perspectiva de 360o asupra acestui domeniu: consultanță, analiză, project management, programare, dezvoltare și implementare de proiecte IT pentru clienți din toate domeniile de activitate. Am vazut de toate si am trecut prin toate.

Urmatoarea provocare nu putea fi decat antreprenoriatul, motiv pentru care in 2012 mi-am lansat propria firma, SoftVenture (www.softventure.ro), specializata in solutii de business dedicate avocaturii. Mi-am propus sa aduc un suflu nou in ceea ce inseamna tehnologie pentru un domeniu cu cerinte foarte specifice vizavi de aplicatiile software, dar si in legatura cu usurinta in utilizare, accesibilitate, integrabilitate, analiza si raportare de business.

Cei peste trei ani de activitate pe care i-am dedicat inovatiei in acest domeniu, mi-au permis sa castig un know how important si sa raspund cu solutii concrete nevoilor avocatilor. Practic, am ajutat avocatii sa aplice principiile de business specifice firmelor mari, sa isi poata masura performantele si sa cuantifice cresterea. Imi place sa jonglez cu notiuni precum knowledge management, profitabilitate si eficienta, ore facturabile, onorarii medii, grad de incarcare, bugete si performanta avocati.

Camil Moldoveanu

Am deschis Connsys ( www.connsys.ro ) in ultimul an, cand eram inca student la Informatica – Universitatea Bucuresti. Firma este specializata in externalizarea departamentului IT. Practic inlocuim managerul IT in firme destul de mari incat sa aiba nevoie de solutii si suport tehnic dar care nu au nevoie de un angajat permanent. Cu timpul ne-am dat seama ca o firma care nu are cateva sute de angajati si un parc informatic foarte complex nu va avea niciodata resursele necesare pentru a putea angaja profesionisti IT. Indiferent de salarizare, isi vor pierde foarte rapid motivatia din lipsa de provocari tehnice. Conduc Connsys inca de acum 8 ani si sunt mandru ca astazi Connsys face parte din top 3 firme de externalizare IT din Bucuresti, cu un portofoliu de aproape 100 de clienti. Echipa Connsys, formata numai din profesionisti, pasionati de IT, este elementul de baza prin care reusim sa oferim solutii si servicii personalizate pe care clientii nostri se bazeaza in activitatea zilnica.
 
Specializarea in case de avocatura a inceput acum 3 ani, cand am preluat casa de avocatura Vilau&Mitel. Atunci am realizat nevoile IT specifice ( www.connsys.ro/casedeavocatura.ro ) ale cabinetelor de avocatura si destul de diferite comparativ cu firmele mici si mijlocii. Intr-o casa de avocatura, baza de date si fisierele sunt unul dintre cele mai pretuite bunuri, iar pentru a asigura confidentialitatea lor, buna practica dicteaza ca atunci cand are loc o scindare intre parteneri sa folosesti un furnizor IT diferit avand in vedere ca ii pui la dispozitie acces total. Singura dovada de care avem nevoie pentru a dovedi profesionalismul si calitatea serviciilor noastre este ca in prezent, pe langa alte 8 case de avocatura ( Maravela, CMS Cmeron McKenna, Cumpanasu & Dejescu, etc. ) echipa Connsys ofera suport tehnic zilnic in calitate de partener si urmatoarelor cabinete: Mitel&Partners, Vilau si Asociatii, RMlegal, Lupsa&Asociatii - cabinete conduse de fosti parteneri in cadrul Vilau&Mitel.